به گزارش رفسنجان فردا، دبیرکل انجمن پسته ایران در جمع اصحاب رسانه با اشاره به فعالیتهای انجمن در بخشهای مختلف باغبانی، بازرگانی و آب، گفت: ارزآورترین محصول غیرنفتی ایران پسته است و انجمن با نگاه آینده نگری منافع بلندمدت صنعت پسته را پیگیری میکند.
رضایی به ورود انجمن به مسائل داخلی و رایزنیها در تجارت خارجی و به حضور پررنگ آن در مجامع بینالمللی اشاره کرد و افزود: در خردادماه امسال انجمن جهانی inc تشکیل شد و بهروز آگاه از پسته داران بنام رفسنجانی بعنوان سفیر این انجمن انتخاب شد.
وی رفسنجان را مهد تولید پسته در دنیا دانست و اظهار کرد: پسته به نام ایران و در تمام دنیا انجمن پسته به رسمیت شناخته شده و تمام آمار تولید و مصرف کشور آمار انجمن است.
وی به مزایای پسته ایران نسبت به سایر تولیدکنندگان پسته اشاره کرد و گفت: 55 درصد پسته ایران مغز است ولی در کشور رقیب 50 درصد است.
رضایی درصد روغن بالای پسته ایران را مزیت دیگری برشمرد و علت آن را شرایط اقلیمی عنوان کرد و گفت: وجود روغن باعث می شود مغز پسته هنگام برشته شدن نسوزد.
وی خاطر نشان کرد: طی سال های گذشته روغن ولک به کشاورزی ضربه میزد ولی اکنون انجمن با تحقیقات به تأثیر گوگرد پی ببرد و باغداران در استفاده از گوگرد نگرانی ندارند.
وی در ادامه افزود: با توجه به سختگیری بازارهای اروپایی در مورد باقیمانده سموم روی پسته، با استفاده از گوگرد فشار سموم از باغات کاهش یافته و کنترل شده است.
اشتفالزایی صنعت پسته برای 5 میلیون نفر در ایران
دبیرکل انجمن پسته ایران یادآور شد: اشتغال مستقیم و غیرمستقیم صنعت پسته در ایران 5 میلیون نفر است و 28 استان کشور درگیر تولید پسته شدهاند.
وی تعهدات ارزی را یکی از چالشهای صادرکنندگان عنوان کرد که تأثیرات منفی در صادرات پسته گذاشته است.
رضایی خاطرنشان کرد: وجود 72 هزار تن پسته در انبارهای کشور بی سابقه است که این رقم در سال 97 تولید 55 هزار تن بوده که بیش از 22 هزار تن صادرات انجام نشده است.
نوسانات ارزی عامل نگران کننده در تجارت پسته
دبیرکل انجمن پسته ایران با تاکید به عدم توجه کشاورزان و مردم به اظهارنظرها در شبکههای مجازی، گفت: عدم عرضه پسته موجب ضربه شدید به صنعت پسته می شود و عرضه باید روان و کم کم انجام شود و کوچکترین اشتباه ضربه جبران ناپذیری خواهد داشت.
وی ابراز امیدواری کرد: امسال در کشور 180 هزار تن پسته تولید میشود و با احتساب پستههای موجود باید عرضه صورت گیرد.
حسین رضایی نوسانات ارزی را عامل نگران کننده در تجارت پسته دانست که باعث کاهش خرید و فروش در بازار می شود و گفت: تاجران خرده جلوی افت شدید قیمت بازار را گرفتهاند و نشان میدهد پسته، تجارت و صادرات مانند یک زنجیره به هم متصل اند.
ورود پسته به بورس یک سیاست غلط بود
وی تصریح کرد: بردن پسته به بورس یک سیاست غلط بود که امیدواریم امسال دولت از این سیاست غلط دست بردارد.
دبیرکل انجمن پسته ایران عنوان کرد: در حال حاضر به مدت دو سال درگیر پیمان سپاری ارزی هستیم که بیشترین اثرات منفی را داشته است.
رضایی در ادامه گفت: تمام صادرکنندگان خواستار ثبات قوانین ارزی هستند و اگر قوانین دولت بمدت یک سال ثابت بود میتوان روی آن حساب کرد و قراردادهای خوبی با دنیا بست.
افزودن سالانه 10 هزار هکتار به سطح زیرکشت پسته در کشور
وی با اشاره به اینکه سالانه ده هزار هکتار به سطح زیر کشت پسته در کشور اضافه میشود، افزود: با توجه به کمبود آب، کاهش درصدی از سطح زیر کشت برای برداشت محصول بیشتر، به نفع کشاورز است و با آب کافی تولید بیشتری خواهد داشت و همچنین اگر سیستم زیرسطحی یا قطرهای اجرا شود 30 تا 40 درصد راندمان تولید با همین کارهای کوچک افزایش پیدا میکند.
- نویسنده : رفسنجان فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 20,آوریل,2025